Häufig gestellte Fragen

aug. 19, 2016

BIJdehandjes van BSO Het Toverbloempje zaaien op industrieterrein Beekzicht


Bron: gemeente Zundert
 
Maandag 15 augustus zaaiden kids van BSO het Toverbloempje een "BIJzonder" bloemenmengsel op Beekzicht. Wethouder Piet Utens en imker Rob Bink hielpen ook een handje. Deze locatie is begin oktober de toegang tot de internationale vakbeurs GrootGroenPlus. Een unieke locatie om voor de bijen, burgers en bedrijven een mooie bloemenstrook in te zaaien. Met deze strook wordt de biodiversiteit verrijkt en dus de leefomgeving van de bij. Na de plukwei in Achtmaal is dit de tweede locatie waar gezaaid wordt op tijdelijk braakliggend terrein. Ook in de andere kernen bekijkt de gemeente Zundert of er een stuk braakliggende grond is waar ze kunnen zaaien om het een bloeiende bestemming te geven.
 
BEE Deal
Gemeente Zundert is medeondertekenaar van de BEE Deal samen met CLM, waterschap, aardbeientelers, Treeport en bijenvereniging Rijsbergen-Zundert. De ondertekenaars van de BEE Deal zijn actief om de leefomgeving van de `Bij` te verbeteren. In het voorjaar zijn op verschillende (boom)kwekerijen speciale akkerranden ingezaaid met speciaal bloemenmengsel dat bijdraagt aan de biodiversiteit en verbetering van de bijenstand. Gemeente Zundert hoopt dat ook andere bedrijven dit voorbeeld volgen.
 
Bezoek Bijenstal met Imker
Na het zaaien gingen de kids van BSO het Toverbloempje nog even langs de Bijenstal van Bijenvereniging Rijsbergen- Zundert. Natuurlijk vertelde Imker Rob Bink hoe belangrijk de bijen voor ons allemaal zijn.
Schermafbeelding 2016-08-19 om 10.51.38.png

Öffnungszeiten

Mittwoch 2. Oktober

09.00 - 18.00 Uhr

Donnerstag 3. Oktober

09.00 - 18.00 Uhr

Freitag 4. Oktober

09.00 - 18.00 Uhr

Partners

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

Kontakt

GrootGroenPlus

Postbus 369
4880 AJ Zundert, NL

T: +31(0)76-5977984 E: info@grootgroenplus.nl

Folgen Sie uns