Häufig gestellte Fragen

okt. 4, 2014

Mankar spuit op veldrobot


Tijdens de Groot Groen Plus beurs in Zundert (1-3 Oktober 2014) liet Mantis ULV bv Vaassen (NL) een technische primeur zien. In samenwerking met Naïo Technologies in Toulouse (F), wordt een revolutionaire dimensie aan onkruidbestrijding in de (boom)kwekerij sector toegevoegd: de ULV spuitrobot.

Al 40 jaar is Mantis bekend van de Ultra Laag Volume spuit- techniek. Bekende toepassingen zijn die van de ULV behandeling van aardappellen, bloembollen, fruit en kuilvoer maar ook bij industriële toepassingen en natuurlijk bij onkruidbestrijding.

 

Kernbegrippen bij deze techniek zijn: 
1) in de meeste gevallen geen gebruik van water dus ultra lichtgewicht apparatuur; 
2) grote besparing van gewasbeschermings middelen > groot milieu voordeel;
3) drukloos spuiten waardoor spuitschade/drift tot minimum beperkt wordt.

De afwezigheid van een zware watertank, zoals op elk conventioneel spuittoestel, gaf de doorslag om dit grote voordeel verder uit te buiten en te benutten door de Mantis techniek te koppelen aan de robot techniek van Naïo.

De geruisloze veldrobot van Naïo werkt, na instelling van een paar gegevens, volledig autonoom het spuitwerk af in het vooraf ingestelde traject. De voordelen hierbij liggen voor de hand: géén menselijke blootstelling meer van gewasbeschermings middelen tijdens het spuitwerk, geen lawaai en een grote arbeidsbesparing. 

Desgewenst kan de robot ook worden uitgerust met een schoffel-element zodat mechanische onkruidbestrijding uitgevoerd kan worden. Met deze nieuwe ontwikkeling hopen Mantis ULV en Naïo technologies bij te dragen aan een veel grotere veiligheid en efficientie in de wereld van de tuin-en landbouwproductie.

5674.jpg

Öffnungszeiten

Mittwoch 2. Oktober

09.00 - 18.00 Uhr

Donnerstag 3. Oktober

09.00 - 18.00 Uhr

Freitag 4. Oktober

09.00 - 18.00 Uhr

Partners

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

Kontakt

GrootGroenPlus

Postbus 369
4880 AJ Zundert, NL

T: +31(0)76-5977984 E: info@grootgroenplus.nl

Folgen Sie uns