Internationale vakbeurs voor de boomkwekerij

Column 2

Column 2: Hans van Selm

 

Verklarend woordenboek van wetenschappelijke plantennamen

 

Ik hoor u denken; Een woordenboek. Voor mij is dit in de eerste plaats een leesboek. Een heerlijk boek om op een verloren moment op een willekeurige bladzijde open te slaan en gewoon een verklaring van een woord te lezen. 

Het boek zit in de boekenverzameling en was op alle edities van GrootGroenPlus aanwezig. Bij mij thuis staat het op grijpafstand boven mijn werkplek. Want ik geniet ervan om er zo nu en dan in te bladeren en woorden op te zoeken. 

 

Maar vooral wat mij interesseert is het verhaal achter de schrijver, auteur of samensteller, zijn leven, opleiding, zijn werk in Indië.  

 

Je merkt al snel dat het verzamelen en vertalen van de wetenschappelijke namen een heus monnikenwerk is geweest. Uitgevoerd door een onvermoeibaar en gedreven man, die op late leeftijd nog lange dagen werkte van 's morgens 6 tot ‘s avonds 8 uur.

 

Het boek verscheen in 1936 en bevat 22.500 wetenschappelijke namen.

Het boek stond dit jaar ook weer op de nominatie om in de Library in Zundert aanwezig te zijn. Helaas gaat dat dit jaar niet lukken, maar ik weet zeker: tijdens de eerstvolgende editie van GGP staat het weer op een van de planken. Ga er dan eens lekker voor zitten en blader het eens door.

 

 

Specificaties:

Auteur: C.A. Backer

Uitgever: Veen, L.J.

ISBN: 9789025495350

Bindwijze: Hardback

Aantal Pagina's: 704

Genre: Natuur & dier

Publicatiedatum: Jan 2000

Hans.jpg
Download onze app