Internationale vakbeurs voor de boomkwekerij

Bogaert bv

Berg 26
9860 Balegem
Belgium


Producten en activiteiten
Fruitgewassen
Sierteelt en coniferen
Laan- bos en parkbomen
Coniferen
Vormbomen


Boomkwekerij Bogaert is gesticht in 1967 door Bogaert José met een oppervlakte van ±15 ha. Hij werd in 1994 opgevolgd door zijn zoon Koen Bogaert die het bedrijf heeft uitgebreid tot een bedrijfsoppervlakte van ±50 ha.

In 2001 is het bedrijf opgesplitst in Handelskwekerij Bogaert BVBA (export, tuinaanleg en winterdienst) en Boomkwekerij Bogaert Koen.

In 2016 vervoegt zoon Laurens Bogaert het bedrijf en wordt Boomkwekerij De Moor overgenomen waardoor de totale opp. van de kwekerij nu ±70 ha bedraagt.


Stand: D090  Terug naar exposantenlijst

My favourite plant!

Liquidambar Ellen

Is een niet alledaagse plant, mooie blad en kleur ook een mooie herfstverkleuring. Is ook een bijenplant.Alle liquidambar zijn grote, bladverliezende bomen die 25 tot 40 meter hoog kunnen worden. De bladeren hebben 3-7 lobben en zijn spiraalvormig geplaatst. De bladeren hebben een lengte van 1,5 tot 20 cm. De bladeren hebben een prettige geur als zij worden fijngewreven. In de herfst verkleuren de bladeren naar helder rood, oranje en geel. De bloemen zijn klein en staan in een dichte bloeiwijze met een diameter van 1-2 centimeter. De vrucht is een houtachtige doosvrucht met een diameter van 2 tot 4 cm. In de VS wordt deze vrucht aangeduid met "gombal". De vrucht bevat talloze zaden en is bedekt met talloze stekels, mogelijk bedoeld om zich vast te hechten aan de vacht van dieren. In het meest noordelijke verspreidingsgebied is de amberboom een van de laatste bomen die blad krijgt, maar ook een van de laatste die zijn bladeren laat vallen in de herfst. De herfstkleuren zijn het opvallends als de herfstnachten koud zijn, maar sommige gekweekte varianten krijgen ook mooie kleuren in warme klimaten.

Download onze app