Internationale vakbeurs voor de boomkwekerij

Boomfeestdag, Stichting Nationale

Hart van Brabantlaan 16
5038 JL Tilburg
Netherlands


Producten en activiteiten
Onderwijs


Stichting Nationale Boomfeestdag is in 1957 opgericht als het Landelijk Comité Boomplantdag. Nu, meer dan 60 jaar later, vieren ruim 100.000 kinderen in meer dan 70% van de steden en dorpen in Nederland de Boomfeestdag. Zij planten ruim 200.000 bomen. In de laatste 60 jaar zijn er meer dan tien miljoen bomen geplant op de derde woensdag in maart, ofwel ruim 4000 voetbalvelden: een substantiële bijdrage aan de CO2-reductie!

Het doel van Stichting Nationale Boomfeestdag is om kinderen van groep 6 (9 en 10 jaar) meer inzicht, kennis en begrip voor bomen bij te brengen. Door middel van natuureducatie laten we hen de wondere wereld van bomen beleven, leren kinderen het belang van bomen voor een duurzame leefomgeving en worden ze geïnspireerd zelf hun 'boompje' hieraan bij te dragen.

Naast de Nationale Boomfeestdag behoren onder andere het planten van Geboortebomen in verschillende Geboortebossen en het Nationaal KinderBomenBos ook tot de activiteiten.

Stichting Nationale Boomfeestdag is al vele jaren het goede doel van GrootGroenPlus en met hun ondersteuning bereiken we meer kinderen en brengen we het ook het belang van het boomkwekers vak onder de aandacht.


Stand: D141  Terug naar exposantenlijst

My favourite plant!

Eik (inlands)

De eik, de koning onder de bomen, is van hoge ecologische en landschappelijke waarde. Deze boom biedt woonruimte en voedsel voor veel verschillende insecten en dieren. De eik verhoogt hiermee de biodiversiteit in zijn directe omgeving aanzienlijk.De eik is van oudsher af al voor vele toepassingen gebruikt. Van eikenhakhout voor gebruiks- of brandhout tot en met de looizuren voor de leerlooierij. Tegenwoordig wordt het hout voor veel binnen toepassingen gebruikt. Kortom: De eik is een veelzijdige boom die een positieve invloed heeft op de natuurwaarde en waar de producten van de boom een grote variëteit aan toepassingen kent.

Download onze app