Parking P1 visitors:
Meirseweg 54, 4881 MJ Zundert (NL)

International nursery stock trade fair

Boomfeestdag, Stichting Nationale

Hart van Brabantlaan 16
5038 JL Tilburg
Netherlands


Products and activities
Suppliers
Education


Stichting Nationale Boomfeestdag is in 1957 opgericht als het Landelijk Comité Boomplantdag. Nu, bijna 60 jaar later, vieren ruim 115.000 kinderen in meer dan 80% van de steden en dorpen in Nederland de Boomfeestdag. Zij planten ruim 200.000 bomen. In de laatste 60 jaar zijn er meer dan tien miljoen bomen geplant op de derde woensdag in maart, ofwel ruim 4000 voetbalvelden: een substantiële bijdrage aan de CO2-reductie!

Het doel van Stichting Nationale Boomfeestdag is om kinderen van groep 6 (9 en 10 jaar) meer inzicht, kennis en begrip voor bomen bij te brengen. Door middel van natuureducatie laten we hen de wondere wereld van bomen beleven, leren kinderen het belang van bomen voor een duurzame leefomgeving en worden ze geïnspireerd zelf hun steentje hieraan bij te dragen.

Naast de Nationale Boomfeestdag behoren onder andere het planten van Geboortebomen in verschillende Geboortebossen en het Nationaal KinderBomenBos ook tot de activiteiten.


Stand: A001  Back to list of Participants

My favourite plant!

Eik (inlands)

De eik, de koning onder de bomen, is van hoge ecologische en landschappelijke waarde. Deze boom biedt woonruimte en voedsel voor veel verschillende insecten en dieren. De eik verhoogt hiermee de biodiversiteit in zijn directe omgeving aanzienlijk.De eik is van oudsher af al voor vele toepassingen gebruikt. Van eikenhakhout voor gebruiks- of brandhout tot en met de looizuren voor de leerlooierij. Tegenwoordig wordt het hout voor veel binnen toepassingen gebruikt. Kortom: De eik is een veelzijdige boom die een positieve invloed heeft op de natuurwaarde en waar de producten van de boom een grote variëteit aan toepassingen kent.

Download onze app