Parking P1 visitors:
Meirseweg 54, 4881 MJ Zundert (NL)

International nursery stock trade fair

Laak, Boomkwekerij van

Waterstraat 18
5087 KE Diessen
Netherlands


Products and activities
meerstammen, solitairen


Boomkwekerij van Laak heeft zich gespecialiseerd in het kweken van een zeer breed sortiment meerstammige bomen, meerstammige heesters, sierstruiken en enkele groenblijvende soorten. Het zijn allemaal soorten die opvallen door een mooie bloeiwijze, habitus of een mooie bast. Wij blijven continu op zoek naar soorten die een meerwaarde hebben en nemen deze dan op in het teeltprogramma. De planten die wij kweken moeten gezond zijn van zichzelf, want wij gebruiken geen insecticiden. Soms vallen er ook soorten uit het sortiment, doordat ze ziektegevoelig zijn. Hiermee proberen wij de eindverbruiker ook te helpen, want die heeft niets aan een ziektegevoelige plant.
De meerstammige verkopen wij tussen de 200 en 500 cm en de struiken tussen de 125 en 300 cm.
Ook kweken spillen en bomen van pinus nigra en sylvestris van 10-12 tot 25-30 en ilex van 6-8 tot 10-12. Daarnaast kweken wij nog enkele groenblijvende soorten als solitairen. Op onze website kunt u de voorraadlijst downloaden en op ons INSTAGRAM kunt u een goed beeld van onze kwekerij krijgen.


Stand: R107

  Back to list of Participants

My favourite plant!

Quercus dentata 'C.F. Miller'

Keizerlijke Japanse eik. Is afkomstig uit Japan, Noord-China, Korea en Mandsjoerije. Dit is een opvallende solitair of boom met dik gegroefde schors op stam en hoofdtakken is donkergrijs en diep gespleten. Het blad is opvallend groot en stevig 15-30 cm lang en 9-14 cm breed. De herfstverkleuring is geel en het blad blijft bruin tot aan het voorjaar aan de plant hangen.Is uitstekend toepasbaar als solitair in parken of grotere tuinen. Dit is een prima eyecatcher.

Download onze app