Parking P1 visiteurs:
Meirseweg 54, 4881 MJ Zundert (NL)

Le salon international de la pépinière

Meuter Kwekerij

Geusert 7a
6093 NR Heythuysen
Netherlands


Produits et activités
Conifères et floriculture
Conifères


Kwekerij Meuter is in 1985 opgericht door de huidige eigenaren Clara en Leon Meuter. De kwekerij heeft inmiddels een omvang van ca. 5 ha waarvan 3.5 ha teelt in de volle grond en 1.5 ha containerteelt deels in kassen en deels buiten.

Door de jaren heen is het bedrijf gespecialiseerd in een groot sortiment coniferen welke hoofdzakelijk op eigen kwekerij worden vermeerderd. Het bedrijf heeft ca. 1 ha moederplanten die als een park rondom de vollegrondspercelen zijn aangeplant.
Er wordt voortdurend gezocht naar nieuwe aansprekende soorten welke nog niet ruim voorhanden zijn op de markt.
De meeste soorten zijn geselecteerd op langzame groei of zeer slanke groeiwij-ze waardoor ze ook uitstekend geschikt zijn voor de kleinere tuin. Ook verbetering in gezondheid is een selectiecriterium.
Een grote diversiteit aan kleur en naaldvormen zowel als groeiwijze zorgen voor een oogverblindend schouwspel.
De laatste jaren is het bedrijf in staat geweest diverse nieuwe soorten op de Europese markt te brengen nadat ze door de keuringscommissie van de vereniging van Boskoopse culturen zijn beoordeeld.
De afzet is gericht op professionele klanten in zowel binnen als buitenland. Ongeveer 60% wordt door middel van export naar alle landen van Europa gerealiseerd.

Een bezoek aan de kwekerij is zeker de moeite waard.


Stand: G037

  Retour à la liste des participants

My favourite plant!

Cryptomeria japonica 'Dinger'

Download onze app