Häufig gestellte Fragen

jul. 15, 2019

Nieuw op GGP 2019: zintuigentuin en workshopruimte


In april van dit jaar besloten vakbeurs GrootGroenPlus en Peter Vanlaerhoven en Pascale Matthijsen van Lowgardens Nurseries om de tafel te gaan om te praten over de ontwikkeling van een speciale tuin voor visueel gehandicapten: een zintuigentuin. 

 

Voor de inrichting van de zintuigentuin, die van 2 t/m 4 oktober doorlopend te bezoeken is op vakbeurs GrootGroenPlus, zullen Pascale en Peter middels hun kennis en ervaring een grond- en beplantingsplan aanmaken.

 

Het is de bedoeling om aan te tonen dat met de reguliere gekweekte producten van deelnemers heel goed speciale (zorg)tuinen kunnen worden aangelegd. Binnen het ontwerp is tevens een ruimte met zitplaatsen voor 30 personen en een 75-inch tv-scherm voorzien. Deze ruimte kan ook door andere deelnemers worden geboekt. In feite zijn het twee nieuwe onderdelen gecentreerd op één plaats en ter stimulering van de producten van de deelnemers. Dit met de zeer waardevolle aanvullingen van toepassingsmogelijkheden en kennisdeling.

 

Daarnaast wordt onder meer gekeken naar de mogelijkheid om vogelgeluiden te laten horen, speciale brillen en andere onderdelen waarmee voelen, horen, ruiken en proeven een groot deel van de beleving vormen. Ook de mogelijkheid om wind of beweging te simuleren zal worden bekeken. 

 

De zintuigentuin met zitruimte wordt aangelegd in het midden van de grijze route. Dit biedt de mogelijkheid om aan de ene kant groenassortiment te tonen en te beleven en aan de andere kant te zorgen voor uitleg met geur, geluid en gevoel. Hierin zouden zo maar eens etherische oliën een rol kunnen gaan spelen. 

 

Een dergelijke opzet van tuinen is van maatschappelijke waarde zijn en zal leiden tot meer plantbewustzijn. Dit maakt het ook een mooie plek om bijvoorbeeld inkopers voor het openbaar groen en de gezondheidszorg uit te nodigen voor een bezoek. 

 

Lowgardens Nurseries zorgt voor de regie en heeft ervaring met dergelijke tuinen; zo legden zij vorig jaar bij het OCMW in Rijkevorsel al een zorgtuin aan, die erop is gericht om zieke en dementerende mensen met de juiste prikkels naar buiten te krijgen. 

 

Voor meer informatie voor een groepsbezoek aan deze zintuigentuin inclusief inhoudelijke uitleg van de specialisten of voor het huren van de ruimte kunt u contact opnemen via info@grootgroenplus.nl.

logo-great-in-green-ggp-NL.png

Öffnungszeiten

Mittwoch 2. Oktober

09.00 - 18.00 Uhr

Donnerstag 3. Oktober

09.00 - 18.00 Uhr

Freitag 4. Oktober

09.00 - 18.00 Uhr

Partners

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

Kontakt

GrootGroenPlus

Postbus 369
4880 AJ Zundert, NL

T: +31(0)76-5977984 E: info@grootgroenplus.nl

Folgen Sie uns