Häufig gestellte Fragen

jul. 19, 2019

Deelnemer in de spotlight: Joh. Stolwijk & Zonen Boomkwekerijen BV


We vroegen Johan en Michel Stolwijk van Joh. Stolwijk & Zonen Boomkwekerijen BV naar hun favoriete planten. Johan en Michel staan op 2 tot en met 4 oktober langs de rode route op vakbeurs GrootGroenPlus. 

 

Het bedrijf is gespecialiseerd in het leveren van hoogwaardige planten, tegen een goede prijs. Ze leveren aan tuincentra, professionals in de tuinaanleg en handelaren. Rechtstreekse levering aan particulieren is niet mogelijk.

 

Het assortiment Joh. Stolwijk & Zonen Boomkwekerijen BV bestaat onder meer uit heesters, rododendron/azalea, klimplanten, vaste planten, grassen, coniferen en fruitplanten. Met elke jaar nieuwe introducties, om voor de klanten interessant te blijven. Zij verheugen zich op uw komst in de stand!

 

In het exposantenprofiel op de website en in de gratis app kunnen deelnemers een favoriete plant invoegen. Volgens Johan en Michel is 1 plant te weinig en hebben ze meer favoriete planten. Hieronder de favorieten - mét het waarom:

 

Buddleja dav. 'Berries and Cream' (PBR)

 

Een mooie, moderne kleur en vriendelijk voor bijen en vlinders. De plant heeft een goede, gezonde groei en een lange bloeitijd (van juni tot oktober). De plant is goed winterhard en geschikt voor in de tuin of als balkon- of terrasplant.
   

Buddleja dav. ‘Pink Panther’ (PBR)

 

Deze plant heeft mooie, grote roze bloemen. Het is een goed vertakkende soort die bloeit van juni tot oktober. De plant is goed winterhard en wordt tot 150 cm hoog. Mooi voor in de particuliere tuin, op het terras of een balkon.
   

Clematis ‘Taiga’ (PBR)

 

Door de rijke bloei geniet je in de zomer en herfst van de mooie blauwpaarse bloem. De Clematis ‘Taiga’ kan tot 100 cm breed en 250 cm hoog worden en is dus ideaal om als muurbeplanting te gebruiken.
   

Cotinus cog. ‘Lilla’ (PBR)

 

Dit zijn mooie, compacte planten met een donkerrood/paars blad. De vorm doet denken aan de Royal Purple. De plant is goed winterhard. Geschikt voor vakbeplanting en de siertuin, maar ook als balkon- of terrasplant te gebruiken.
   

Diervilla splendens ‘Diva’ (PBR)

Zeer bijvriendelijke plant met rood blad en gele bloemen. Zeer mooi als vakbeplanting in de tuin of als terras of balkonplant.
   

Hippophae rahm. ‘Friesdorfer Orange’

 

Een zelfvruchtende duindoorn, wat wil zeggen dat er geen mannelijke plant nodig is voor vruchten/bestuiving. De vruchten hebben een erg hoog vitamine C-gehalte.
   

Hydrangea pan. ‘Pastelgreen’ (PBR)

 

Deze nieuwe soort heeft kleuren die tijdens de bloeiperiode veranderen. Van groen, naar crème, naar roze. Het is een zeer gezonde soort, die winterhard is en bijen aantrekt.
   

Magnolia ‘Blue Opal’ 

Blauwe knop en blauwe bloem, later geel na het openen van de bloem. Mooi als solitair plant in de tuin.
   

Magnolia ‘Pink Beauty’

 

Deze mooie magnolia heeft in de periode mei-juni mooie dubbele rozen. De plant kan tot ca. 400 cm hoog worden en is geschikt voor de particuliere tuin. Kan solitair geplant worden.

   

Magnolia ‘Satisfaction’

 

Een prachtige zuil-magnolia met mooie bloemen die aan de buitenkant rood zijn en aan de binnenkant wit. De plant is zeer rijkbloeiend en kan tot 300 cm hoog worden.

   

Magnolia con. ‘Sunrise’

 

Deze magnolia heeft een compacte groei en wordt maximaal 150 cm hoog. De Sunrise wordt gekenmerkt door een weelde aan mooie gele bloemen met rode strepen. Deze soort is zeer winterhard en geschikt voor tuin en terras.
   

Magnolia ‘Sunsation’

 

Een magnolia met bijzondere oranje-gele bloemen in mei-juni. Deze plant kan tot 500 cm hoog worden en is geschikt voor de particuliere siertuin.

   

Morus alba ‘Giant Fruit’

 

Een prachtige moerbei met ontzettend gezonde vruchten die wel tot 15 cm lang kunnen worden.

   

Morus rot. ‘Mojo Berry’ (PBR)

 

Deze moerbei is erg compact en levert een overdaad aan gezonde vruchten.

 
 

Photinia fras. ‘Devils Dream’ ®

 

 

Een nieuwe, compact groeiende soort met een goed vertakte groei. Deze plant heeft het hele voorjaar en de zomer rode uitlopers.

   

Physocarpus op. ‘Little Angel’

 

De Little Angel heeft een mooie, oranje bladkleur en een compacte groei. De witte bloem steekt mooi af. De plant kan tot 100 cm hoog worden en is winterhard. Deze gezonde plant is geschikt voor vakbeplanting, maar kan ook dienen als terrasplant.

   

Rhododendron ‘Bloombux’ (PBR)

 

Een compacte rododendron die ideaal is voor een kleine heg en groepsbeplanting. In mei draagt deze plant prachtige rode bloemen.

   

Vaccinium cor. ‘Hortblue Petite’(PBR)

 

Deze blauwe bes draagt in juli en september vrucht en heeft een sierlijke groei, met rode scheuten.

   

Vaccinium cor. ‘Reka’

 

Een kalktolerante blauwe bes, die ook op een niet-zure bodem groeit én veel vrucht draagt.

 

Bijpraten over deze prachtige favorieten van Johan en Michel Stolwijk? Bezoek GGP 2019. Via de website kunnen vakbezoekers zich registreren voor een gratis toegangscode.

 

Schermafbeelding 2019-07-19 om 12.49.22.png

Öffnungszeiten

Mittwoch 2. Oktober

09.00 - 18.00 Uhr

Donnerstag 3. Oktober

09.00 - 18.00 Uhr

Freitag 4. Oktober

09.00 - 18.00 Uhr

Partners

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

Kontakt

GrootGroenPlus

Postbus 369
4880 AJ Zundert, NL

T: +31(0)76-5977984 E: info@grootgroenplus.nl

Folgen Sie uns