Häufig gestellte Fragen

jun. 24, 2020

GrootGroenPlus dient principe-aanvraag vergunning in


De uitbraak van het nieuwe coronavirus betekent ook veel onzekerheid voor internationale beurzen, zoals vakbeurs GrootGroenPlus. Na intensief beraad en overleg met de relevante instanties diende dé vakbeurs voor de groensector op 19 juni 2020 een principe-aanvraag voor de vergunning in. Hiermee zou het eventueel mogelijk zijn om een fysiek platform op te zetten, uiteraard volledig aangepast volgens de richtlijnen van het RIVM. De timing van de vakbeurs speelt daarin ook een belangrijke rol; GGP staat gepland eind september/begin oktober. 

 

Onzekerheid

De onzekerheid rondom het wel of niet doorgang vinden van beurzen bestaat al even en heeft ertoe geleid dat veel andere evenementen definitief zijn geannuleerd, zijn verplaatst, of in een online uitvoering worden gerealiseerd.

 

Dit versterkt de behoefte die de sector heeft aan een daadwerkelijk fysieke beurs; een behoefte waarvoor vakbeurs GrootGroenPlus zich volledig wil inzetten. Daarom wordt - ondanks de onduidelijkheid die er nu nog bestaat over de mogelijkheden - tóch gestart met de voorbereidingen voor deze bekende najaarsbeurs, die staat gepland in Zundert (NL), van 30 september tot en met 2 oktober. 

 

De veiligheid van alle aanwezigen staat hierin uiteraard voorop; GGP blijft doorlopend in gesprek met de instanties en houdt zich aan maatregelen en adviezen die worden gegeven.

 

Alle leveranciers zijn bereid gevonden om tot 1 september mee te werken aan een kosteloze annulering wegens Covid-19. Daardoor is er tijd en ruimte voor een juiste en verantwoorde voorbereiding en wil GGP zich inzetten om deze kans voor de sector te benutten. Mocht er na die datum een verbod op vergunningsplichtige evenementen liggen, of mocht er dan een nieuwe golf van besmettingen plaatsvinden, dan zal de 30e editie niet worden verplaatst maar gehouden worden van 6 tot en met 8 oktober 2021. 

 

Veilig aanmelden 

Deelnemers worden opgeroepen om zich vooral zo snel mogelijk te registreren. Deze aanmeldingen zijn belangrijk om tijdig te komen tot een aangepaste indeling; vanwege de vereiste aanpassingen is er ruimte voor 175 deelnemers, in plaats van 250. Over de gehele beurs dient namelijk de 1,5 metermaatregel gehanteerd te kunnen worden.

 

Ruim 100 inschrijvingen zijn inmiddels al ontvangen en wensen worden verwerkt op volgorde van binnenkomst. De actuele exposantenlijst is in te zien op de website. De deelnemersprofielen zijn al actief. Later dit jaar zal eveneens de aanbodsbank weer worden gekoppeld.

 

Mocht voor 1 september blijken dat het houden van een fysieke beurs onmogelijk is, dan schuift de deelname automatisch door naar 2021. Aan de aanmelding van 2020 zijn in dat geval voor de deelnemers geen kosten verbonden. Vooralsnog mogen we de vooruitzichten en ontwikkelingen op het gebied van versoepelingen gunstig noemen.

 

Internationaal publiek

Door het opheffen van reisverboden is het inmiddels ook weer mogelijk om tussen de meeste landen te reizen; vakbezoekers kunnen zich daarom binnenkort weer online registreren voor toegang, dit jaar wel voorzien van een tijdslot en veiligheidsinstructies. 

 

Vakbeurs GrootGroenPlus is van origine een relatiebeurs en gericht op ontmoetingen tussen deelnemers en bezoekers, rondom hun levende producten. Groen is uiteraard volop aanwezig tijdens deze 30e editie van de vakbeurs. Daarnaast blijft er volop ruimte voor kennisdeling onder andere via de Road Show, Zintuigentuin, Nieuwigheden en naar verwachting een Seminar. 

 

Inschrijven

Heeft u zich nog niet ingeschreven voor de najaarsbeurs? Aanmelden is nog mogelijk. Voor meer informatie of het inschrijfformulier kunt u terecht op: www.grootgroenplus.nl

 

Note: Om de tekst, inhoud en boodschap van dit bericht te mogen verveelvoudigen of doorplaatsen is toestemming nodig tenzij de tekst in zijn geheel en ongewijzigd zal worden doorgeplaatst. Contact hierover kan indien wenselijk worden opgenomen via info@grootgroenplus.nl

Schermafbeelding 2020-06-24 om 21.52.30.png

Öffnungszeiten

Mittwoch 2. Oktober

09.00 - 18.00 Uhr

Donnerstag 3. Oktober

09.00 - 18.00 Uhr

Freitag 4. Oktober

09.00 - 18.00 Uhr

Partners

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

Kontakt

GrootGroenPlus

Postbus 369
4880 AJ Zundert, NL

T: +31(0)76-5977984 E: info@grootgroenplus.nl

Folgen Sie uns