Häufig gestellte Fragen

okt. 1, 2020

Dagbericht 1 oktober 2020


Vandaag vond de tweede dag van de allereerste digitale editie van Vakbeurs GrootGroenPlus plaats. Van 9 tot 18 uur werd er uitgezonden via een Nederlandstalige en Engelstalige stream. Deze streams waren te volgen via de website en de web-app.
 
De beursdag startte met de uitreiking van het Boomfeestdaglabel. Dit label werd dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. Uit de favorieten van de deelnemers werd een top 5 gevormd, namelijk:
 

Boom/criteria Inzender
Tetradium daniellii Jochems-Peeters en Zn.
Photinia fraseri WEA Deltaland
Ficus carica Business Centre Treeport
Quercus palustris 'Isabel' Boomkwekerij Bömer vof
Rhus typhina 'Tiger Eyes' M. van den Oever BV

 
Al deze bomen voldoen aan de vooraf bepaalde selectiecriteria die bepalen of een boom wel of niet kan worden opgenomen in de top 5 voor deze verkiezing. Zo moet het (1) gaan om een boom(vormer) en geen kamerplant. De boom moet namelijk ook geschikt zijn om samen met kinderen aan te planten, bijvoorbeeld tijdens de viering van de Nationale Boomfeestdag. Ook moet de boom (2) geschikt zijn voor in een kleine tuin of op het balkon; iedereen moet met de winnaar een eigen ‘Boomfeestdag’ kunnen vieren, ongeacht de afmetingen van de tuin of balkon. Een ander belangrijk criterium (3) is dat de boom een positieve bijdrage levert aan de biodiversiteit, bijvoorbeeld door insecten aan te trekken. Tot slot moet er (4) een link zijn met kinderen.
 
Het label werd uitgereikt aan de Tetradium daniellii ofwel de bijenboom en in ontvangst genomen door Willem Jochems van Boomkwekerij Jochems - Peeters en Zn. Het label is daarmee uitgereikt aan een kweker die op de winnende boom(vormer) als favoriete plant heeft gekozen, maar alle kwekers die de boom verkopen mogen het label voor 2020 voeren. Ze kunnen hun interesse daarvoor kenbaar maken via frank@boomfeestdag.nl.
 
Tafelsessies op 1 oktober
Op de beursdonderdag waren er naast de labeluitreiking nog vier onderwerpen, namelijk 'Bodem voor de toekomst' m.m.v. hoofdsponsor de Rabobank, 'Afstervende bomen in bos en natuur, hoe komt dat?' en 'Hedera koelt gebouwen het best' o.l.v. Arno Engels van mediapartner vakblad de Boomkwekerij. Het vierde onderwerp betrof digitaal zaken doen o.l.v. Linda Hoogendoorn – Veelenturf van aanbodspartner Varb
 
Bij die laatstgenoemde tafel ging er bij de Nederlandse uitzending m.n. door de hevige regenval iets niet helemaal goed met het geluid. Binnenkort staan alle uitzendingen op YouTube en Vimeo en zullen we er zorg voor dragen dat ze alsnog goed te volgen zijn.

Beurs-app
De beurs-app breiden we nog dagelijks verder uit. Ook de promotiefilmpjes worden daarin nu getoond. Uiteraard is het ook nog steeds mogelijk om op de Road Show te stemmen. Vergeet dat niet en bepaal welke top 3 in 2021 de certificaten voor de 30e editie in ontvangst mogen nemen.
 
Vooruitblik
Morgen staan er opnieuw vijf tafelgesprekken op het programma met interessante onderwerpen, namelijk Planten voor de toekomst, Bijenlandschap, Zintuigentuin, Brexit in de Boomkwekerij, VICOE en een boekbespreking. Ook op de derde en laatste beursdag kunnen we rekenen op een bijdrage vanuit deelnemers en partners. Uiteraard zal dan ook - net als vandaag - de studio weer in een nieuw jasje zijn gestoken. De tafels zijn wederom te volgen vanaf de website en vanuit de web-app.
 
Natuurlijk worden er morgen ook weer promotiefilms uitgezonden; een belangrijk doel van deze digitale editie is immers de kijker bij de deelnemer te krijgen. We hebben ook vanmiddag nog promotiekarren gefilmd, die vanaf morgen ook opgenomen zullen zijn in de streams.
 
Na de uitzending komt alles zo snel mogelijk in twee talen op Vimeo en YouTube te staan. Op deze kanalen worden nu al dagelijks aanvullingen gedaan. 

IMG_9896.jpg

Öffnungszeiten

Mittwoch 2. Oktober

09.00 - 18.00 Uhr

Donnerstag 3. Oktober

09.00 - 18.00 Uhr

Freitag 4. Oktober

09.00 - 18.00 Uhr

Partners

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

Kontakt

GrootGroenPlus

Postbus 369
4880 AJ Zundert, NL

T: +31(0)76-5977984 E: info@grootgroenplus.nl

Folgen Sie uns