Nieuws

jan. 22, 2024

Lokale viering Boomfeestdag komt er weer aan


Het is binnenkort weer tijd voor de viering van de lokale Boomfeestdag. Deze zal plaatsvinden op de sluiting van het Boomfeestdag Plantseizoen, namelijk op 20 maart 2024. Op die dag wordt onder andere de aanplant van de zaadgaard voltooid.
 
Voorbereidingen in volle gang
De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. Op initiatief van Stichting European Plant Support zijn Stichting GrootGroenPlus, Coöperatieve Vereniging Treeport en Treeport BCT Partners BV aangehaakt om het voortouw te nemen. Rabobank De Zuidelijke Baronie levert een financiële en programmabijdrage om de plannen voor dit maatschappelijke initiatief te kunnen realiseren. Samen zullen zij ervoor zorgen dat ook de lokale viering er eentje wordt die bevestigt wat iedereen inmiddels weet: Zundert is hét centrum van de boomteeltsector, zowel nationaal als internationaal.
 
De verwachting is dat bij dit leuke project nog meer partijen zullen gaan aansluiten of hun steun zullen betuigen, we willen namelijk toe naar een jaarlijks evenement. Vanzelfsprekend krijgt dit ook de steun van de gemeente Zundert en de Stichting Nationale Boomfeestdag zelf.
 
Uitbreiding zaadgaard
Tijdens de viering op 20 maart 2024 zal onder andere de zaadgaard op Business Centre Treeport worden afgerond. Het eerste deel met 2.750 bomen en planten werd al op 16 maart 2022 met de via Coöperatieve Vereniging opgedane kennis, door de basisschoolkinderen aangeplant en groeit goed. Ook het tweede deel van de zaadgaard zal nu worden aangeplant. Deze is straks gevuld met 20 verschillende soorten bomen en planten, waarvan later zaden geoogst kunnen worden. Hierdoor wordt de continue productie van die bomen en planten bevorderd.
 
Het kinderprogramma staat natuurlijk ook op 20 maart 2024 centraal; zo zijn er klassikale lessen over de boomteelt, een heuse Boom van de Toekomst-wedstrijd en als klap op de vuurpijl het plantmoment op 20 maart. Diverse klassen gingen al aan de slag met de wedstrijd en op de 20e zullen zo’n 150 kinderen daadwerkelijk op de plantlocatie aanwezig zijn. Uiteraard is het de wens dat alle basisscholen aansluiten; er wordt daarbij ook over de grens naar Hoogstraten (B) gekeken.
 
Samen zorgen we dankzij de mogelijkheden die de steun van de Rabobank biedt, voor een onvergetelijk groen evenement waarbij het belang van groen en de kinderen centraal staan.
 
Band met Zundert
De landelijke Stichting Nationale Boomfeestdag is al sinds jaar en dag het goede doel van vakbeurs GrootGroenPlus. Van daaruit is ook de hechte band ontstaan met regio. Zundert is eerst eenmalig accentgemeente geweest voor de Nationale Boomfeestdag Viering. Dit als voorbereiding op de Nationale Viering op 16 november 2022 in de gemeente Zundert. Door het daar ontstane en geziene enthousiasme onder kinderen maar ook de volwassenen, is er in 2023 voor gekozen om voortaan ook voor een jaarlijkse lokale viering te gaan.
 
De Nationale Boomfeestdag zorgt op een leuke educatieve manier voor extra aandacht voor de boomkwekerijsector en promoot deze sector onder kinderen en jongeren. Dit zorgt ervoor dat we als sector hopelijk ook in de toekomst kunnen rekenen op gemotiveerd en gekwalificeerd personeel.
 

YXA2oRiUFVO-_qZvJT2e4gcSlYnf0CMfdpah2l5F5wS2egzKKFtNRkFHbpvrJYQeSFi_sBBkbr68O7H9TZP87etYuhxoPOU16qELdFIWLV8..jpeg

Openingstijden

Woensdag 2 oktober

09.00 - 18.00 uur

Donderdag 3 oktober

09.00 - 18.00 uur

Vrijdag 4 oktober

09.00 - 18.00 uur

Partners

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

Contact

GrootGroenPlus

Postbus 369
4880 AJ Zundert, NL

T: +31(0)76-5977984 E: info@grootgroenplus.nl

Volg ons