Parking P1 bezoekers:
Meirseweg 54, 4881 MJ Zundert (NL)

Internationale vakbeurs voor de boomkwekerij

Nieuws

Roelands Boomkwekerijen BV wint fotosessie


De vereniging Fotovrienden 'Op Pad' levert dit jaar een belangrijke bijdrage aan de invulling van het thema van vakbeurs GrootGroenPlus: ‘My Favourite Plant!’. Dit doet de groep onder meer door op afspraak exposanten van de vakbeurs te bezoeken en hun favorieten en de toepassing ervan te fotograferen. Deze foto's kunnen onder meer in het exposantenprofiel, op de sociale media en op de beursvloer zelf gebruikt worden. Om de vereniging Fotovrienden 'Op Pad' op een leuke manier te introduceren bij de deelnemers, konden deelnemers een fotosessie winnen door voor 1 juni te vertellen wat hun favoriete plant en toepassing is. Vanwege de pakkende omschrijving is de winnaar van deze wedstrijd Roelands Boomkwekerijen BV uit Zundert geworden.

 

Carpinus betulus als favoriet

Roelands Boomkwekerijen BV meldde zich aan met de Carpinus betulus (haagbeuk) als favoriet. Niet als wegboom, maar als haagplant. Dat is een opmerkelijk detail, want de Carpinus betulus is wegboom van het jaar 2017. De functie als haagplant wordt echter volgens eigenaar Frank Roelands onderbelicht. De Carpinus betulus loopt al vanaf april mooi frisgroen uit en is weinig ziektegevoelig. Er kunnen mooie hagen van gemaakt worden, tot wel 3 meter hoog. Dit zorgt zeker in de zomer voor veel privacy. In de winter verliest de haagbeuk wat blad, waardoor de tuin wat meer ruimte krijgt. De haagbeuk heeft maar weinig onderhoud nodig en is ideaal voor vogels om in te nestelen. Roelands Boomkwekerijen BV kweekt de Carpinus betulus zelf als 2-, 3- en 4-jarige planten en levert aan hoveniers, tuincentra, groothandels, enzovoorts. Daarnaast worden ze in pot gekweekt, zodat ze het hele jaar door geplant kunnen worden.

 

Binnenkort gaan de Fotovrienden dus op pad in de kwekerij van Roelands Boomkwekerijen BV om de toepassingen te fotograferen. Uit deze fotosessie zal op de beursvloer op 4 oktober de winnende foto gekozen worden. De gehele sessie zal van 4 t/m 6 oktober te bekijken zijn op de 27e editie van GrootGroenPlus te Zundert.


themalogo-ggp-2017.jpg
Download onze app