Parking P1 bezoekers:
Meirseweg 54, 4881 MJ Zundert (NL)

Internationale vakbeurs voor de boomkwekerij

Nieuws

Vakbeurs GrootGroenPlus 2017, sfeervol en positief!


Van 4 tot en met 6 oktober 2017 werd de 27e editie van vakbeurs GrootGroenPlus gehouden. Na afloop van de beurs zijn deelnemers en bezoekers om hun reacties gevraagd. We presenteren nu de tussentijdse resultaten. Naar verwachting zal het aantal reacties nog gaan verdubbelen. De definitieve uitslagen worden later dit jaar op de website geplaatst.

 

Bezoekers

Qua bezoekersaantallen doet 2017 niet onder voor 2016. Er was weer veel internationaal vakbezoek en stijgingen zagen we vooral bij het bezoek vanuit Polen en Italië. Dit zal deels te danken zijn aan het feit dat we ook meer deelnemers uit die landen hadden. Bezoekers blijken volgens de toegangscontrole met name naar aanleiding van advertenties op de beurs af te komen, zowel schriftelijk als digitaal.

 

In het totaal werden er bezoekers geteld uit meer dan 30 verschillende landen. De bezoekersspreiding was wel anders dan voorgaande jaren. Op de beursdonderdag was het maar liefst 18% drukker dan in 2016.

 

Naast een lichte stijging in het totaal aantal bezoekers, zagen we - volgens de mening van de deelnemers - ook een toename in de kwaliteit van de bezoekers. Het aantal bezoekers uit de categorieën Tuincentra, Handelsondernemingen en Hoveniers nam licht toe ten opzichte van eerdere jaren.

 

Bezoekers zijn vooral tevreden over de professionaliteit van de vakbeurs; zij waardeerden deze met een 8,2. Hoog scoorden ook de nieuwe uitstraling van de centrale beursruimtes en de diversiteit aan stands. Gemiddeld gaven de bezoekers een kleine 8, net als vorig jaar.

 

Groepen

Deze 27e editie werd ook weer goed bezocht door de internationale vakpers. Dit jaar verwelkomden we 36 journalisten waaronder een Japanse journalist. Ondanks het slechte weer verliep ook de externe persexcursie goed, de eerste artikelen daarover zijn reeds verschenen.

 

De vakbeurs werd dit jaar ook bezocht door een Russische delegatie van 34 personen. Zij bezochten nog tot en met 11 oktober diverse deelnemers en daaruit zijn nu al mooie transacties te melden.

 

Deelnemers

De beurs was dit jaar volledig volgeboekt. Onder de 316 standhouders waren dit jaar weer veel groene deelnemers. Hierdoor besloegen de toeleveranciers minder dan een kwart van het totale aantal deelnemers. Bijna een vijfde van de deelnemers kwam uit het buitenland, met name uit België, Polen, Italië, Duitsland en Frankrijk.

 

Over het algemeen wordt de vakbeurs goed gewaardeerd door de deelnemers. De inspanningen op het gebied van PR kregen een 7,5. Promotie en nieuwe media scoorden een 7,6 en de opzet en indeling van de beurs kon rekenen op een 7,7. De organisatie kreeg dit jaar een 8,2 en de informatievoorziening een 7,8. De gemiddelde score steeg van een 7 in 2016 naar een 7,2 in 2017. 


Schermafbeelding 2017-10-24 om 12.48.47.png
Download onze app