Parking P1 bezoekers:
Meirseweg 54, 4881 MJ Zundert (NL)

Internationale vakbeurs voor de boomkwekerij

Nieuws

Road Show krijgt vervolg op GrootGroenPlus 2018


Vorig jaar was er voor het eerst, in samenwerking met de KVBC, een Road Show aanwezig op vakbeurs GrootGroenPlus. De Road Show bestaat uit een selectie aan nieuwigheden uit de veldkeuringen, tentoonstellingskeuringen en sterrenkeuringen die de KVBC in de afgelopen jaren heeft uitgevoerd. Via deze Road Show kan aan deze toppers nogmaals aandacht worden besteed. Dat bleek een succes te zijn en daarom keert de Road Show ook weer terug van 3 t/m 5 oktober op GrootGroenPlus 2018.

 

Winnaars

In het kader van het beursthema 'My Favourite Plant!' kon vorig jaar op een favoriet worden gestemd. Dat werd Hibiscus syriacus 'JWNWOOD4' (Pink Chiffon). De Astilbe Chocolate Cherry (MIGHTY) veroverde de tweede plek en de derde plek werd gedeeld door de Caryopteris clandonensis 'White Surprise' en de Hydrangea paniculata 'Jane' (Little Lime). In totaal waren er toen 25 terugkerende noviteiten waarop gestemd kon worden.

 

Dit jaar gaat het om maar liefst 28 reeds gekeurde terugkerende nieuwigheden, voor de 28e editie van de vakbeurs. Binnenkort wordt de lijst met planten voor de Road Show bekend gemaakt. Het gaat hierbij om een aantal exemplaren die vorig jaar ook deelnamen, aangevuld met andere terugkerende noviteiten. De gekozen planten zullen uiteraard gepromoot worden; er zal uitgebreide informatie in vier talen beschikbaar worden gesteld via de website, de app en een flyer. Uiteraard kunnen bezoekers ook in 2018 weer stemmen op hun favoriet. Deelnemers kunnen vooraf aangegeven welke soorten ze kweken of verhandelen.

 

Opzet

De Road Show wordt dit jaar nog verder uitgerold over de beurs. Vorig jaar was de Road Show direct bij de ingang te zien; dit jaar vinden bezoekers de terugkerende noviteiten écht en route. Ze worden namelijk opgedeeld in verschillende presentaties, die langs de rode, grijze en blauwe route geplaatst worden. Uiteraard zijn de planten te herkennen aan de speciaal ontworpen potcovers en de gelijke tentoonstelling. Met deze opzet krijgen alle terugkerende noviteiten ook echt de aandacht die ze verdienen.

 

Uiteraard speelt de KVBC een belangrijke rol in de Road Show; vanuit die organisatie werken Ron van Opstal en Sander van Vliet mee aan de best mogelijke invulling.  


004 Opening Roadshow kopie.jpg
Download onze app