Parking P1 bezoekers:
Meirseweg 54, 4881 MJ Zundert (NL)

Internationale vakbeurs voor de boomkwekerij

Nieuws

Zundertse imagoprijs voor Roelands Boomkwekerijen


Roelands Boomkwekerijen heeft de Zunderts Groen Imagoprijs gewonnen. Uit handen van wethouder Johan de Beer kregen Frank en Rowy Roelands de wisseltrofee bij de opening van GrootGroenPlus. Zij kregen de prijs onder andere wegens de aandacht voor jongeren.

 

De prijs is in het leven geroepen door de gemeente voor een bedrijf dat op de beurs treffend de regio Zundert promoot als een groene regio. De stand van Roelands Boomkwekerijen doet dat én legt een verband met de jeugd. „En wie de jeugd heeft, heeft de toekomst”, zei wethouder De Beer bij de uitreiking.

 

Tekort

Daarbij refereerde de wethouder aan het nijpende personeelstekort dat dreigt te ontstaan in de boomkwekerij. Ook beursvoorzitter David Bömer verwees in zijn op film getoonde openingstoespraak naar dit probleem om voldoende ‘handjes en hersenen’ aan de bedrijfstak te binden. De beurs wordt dit jaar bezocht door verschillende schoolklassen; een uitgelezen kans om jongeren te interesseren voor het vak.

 

In een persconferentie voor de internationale pers die de beurs bezoekt, ging het beursbestuur hier verder op in. Bestuurslid Frans van Wanrooij betoogde dat kwekers soms meer kunnen doen om het werk in de sector, maar ook binnen hun eigen bedrijf, te promoten. Het werk in de boomkwekerij heeft geen goed imago. Maar dat is geen goede weergave van de werkelijkheid, vindt Van Wanrooij. Bedrijven hebben goede faciliteiten, bieden uitdagende banen en zorgen goed voor hun mensen. Een eventueel tekort aan personeel kan wat hem betreft daarom worden opgelost door de sector en het eigen bedrijf in een positiever daglicht te zetten.

 

Bron: De Boomkwekerij


005 Nominaties kopie.jpg
Download onze app