Parking P1 bezoekers:
Meirseweg 54, 4881 MJ Zundert (NL)

Internationale vakbeurs voor de boomkwekerij

Nieuws

Weerman bij opening GrootGroenPlus: 'U gaat het druk krijgen'


„Het is 5 over 12. Maar u heeft de sleutel in handen om die klok weer terug te draaien”. Weerman Reinier van den Berg wond er bij de opening van GrootGroenPlus in Zundert geen doekjes om. Het klimaat verandert. De manier om dat proces te keren is meer bomen planten.

 

Volgens de weerman zijn er al tal van tekenen dat het klimaat verandert, en ervaren ook kwekers daarvan de gevolgen. Hij voorspelt bijvoorbeeld dat verzilting van het oppervlaktewater in het noorden en westen van het land vaker voor gaat komen in droogteperioden.

 

Van den Berg voorspelt daarom een gouden toekomst voor boom- en vaste plantenkwekers. Hij verwacht dat gebruik gaat worden van dé oplossing voor de klimaatverandering: groen. Echt werk maken van duurzaamheid en het invullen van rentmeesterschap vraagt om de aanplant van meer groen om de klok weer terug te draaien naar vijf voor 12, betoogde hij in Zundert.

 

„U gaat het druk krijgen met het leveren van al die nieuwe bomen. De toekomst ligt in uw handen.” Bekijk de film op YouTube.

 

Bron: De Boomkwekerij


Schermafbeelding 2018-10-03 om 23.00.46.png
Download onze app