Parking P1 bezoekers:
Meirseweg 54, 4881 MJ Zundert (NL)

Internationale vakbeurs voor de boomkwekerij

Nieuws

Herplant toont ’de toekomst van Buxus’


De Belgische kwekerij Herplant toont tijdens GrootGroenPlus een aantal cultivars van Buxus waarmee een Cylindrocladium-vrije toekomst wordt gegarandeerd. „Dit is een duurzame oplossing”, aldus eigenaar Didier Hermans.

 

Vanaf volgend jaar heeft Herplant een aantal cultivars van Buxus in productie die ongevoelig zijn voor Cylindrocladium. Deze zullen onder een merknaam op de markt komen. Hermans heeft aan de ontwikkeling van de cultivars naar eigen zeggen meer dan tien jaar gewerkt.

 

De typen bieden de tuinbezitter volgens Hermans geen bescherming tegen de gevolgen van de buxusmot. „Maar ik verwacht dat de druk hiervan in de toekomst zal afnemen omdat er een natuurlijk evenwicht zal ontstaan. In Zwitserland, waar de mot al elf jaar actief is, is dit al het geval”, aldus Hermans.

 

Vier typen Buxus

 

In de stand op GrootGroenPlus zijn vier typen te zien.

Zo is er een laagblijvend type dat geschikt is als vervanging van Buxus sempervirens ’Suffruticosa’. Een medium type voor algemene toepassingen, een hooggroeiend type dat geschikt is voor het maken van hoge hagen, wolken en bloktoepassingen. Tenslotte een speciaal type dat geschikt is als bodembedekker en daarmee onder andere geschikt voor het openbaar groen.

 

Bron: De Boomkwekerij


028 Opening kopie.jpg
Download onze app