Parking P1 bezoekers:
Meirseweg 54, 4881 MJ Zundert (NL)

Internationale vakbeurs voor de boomkwekerij

Nieuws

Algemeen 2018


Dit jaar was tevens klimatoloog Reinier van den Berg aanwezig bij de opening. Hij zorgde voor een duidelijke inkadering van het thema 'The Future = Green' en liet weten dat de groensector een belangrijke rol kan spelen, zeker op het gebied van hitte en droogte plus biodiversiteit. Dit in een gezonde én winstgevende toekomst. Meer en meer groen zal nodig zijn om problemen als hittestress en wateroverlast het hoofd te bieden.

 

De vakbeurs kende dit jaar wederom drie looproutes van in totaal 1 kilometer. De beelden van deze looproutes én van de opening zijn - zowel stil als bewegend - te zien op de sociale media en de website. De routes kenden dit jaar twee keuzemomenten. Die zullen volgend jaar op verzoek van diverse deelnemers en indien mogelijk verwijderd worden; de praktijk wijst uit dat een volledig gedwongen route beter zal werken.

 

Qua centrale delen werden het restaurant, de bar, de perskamer, maar ook de nieuwigheden, de boomhoroscoop, de bibliotheek en de bijenboerderij druk bezocht.

 

Uiteraard was er weer aandacht voor eerder bekroonde nieuwigheden. Deze werden gepresenteerd middels de Road Show. Men kon stemmen op de favorieten en daarmee werd de Thuja occidentalis 'Mirjam' eerste, de Skimmia japonoce 'Pabella' tweede en de Skimmia japonica 'Moerings 2' (Red Dwarf) derde! 


004 Opening Roadshow kopie.jpg
Download onze app