Parking P1 bezoekers:
Meirseweg 54, 4881 MJ Zundert (NL)

Internationale vakbeurs voor de boomkwekerij

Nieuws

Deelnemers en Bezoekers 2018


Bezoekers

Het aantal bezoekers liep dit jaar een klein beetje (minder dan 4%) terug. De verdeling van het vakbezoek was wel beter gespreid dan in 2017. Vorig jaar was het vanwege de extreme weersomstandigheden op donderdag overvol. Nu was de donderdag wederom de drukste dag, maar was de verdeling over de drie dagen veel beter. Tijdens piektijden werden drie dagen lang extra shuttles ingezet, zodat bezoekers snel van en naar het beurscomplex vervoerd konden worden.

 

Ook is er verdere internationalisering waar te nemen onder deelnemers en bezoekers. De arrangementsreizen worden steeds meer afgenomen; deze zijn duidelijk 'ontdekt' evenals het gebruik van de gratis app. Dit jaar ontvingen we diverse groepen, onder meer uit Hongarije, Polen en Rusland. Ook ontvingen we een veertiental scholen uit Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. De bezoekers van de vakbeurs kwamen uit 33 verschillende landen. Opvallend was het grote aantal Duitse gasten.

 

Er was gedurende 3 dagen veel jongeren aanwezig. Niet alleen van de voorgenoemde scholen, maar ook jonge ondernemers. Daarnaast waren er wederom minder dagjesmensen, de zogeheten tasjes- en pennenbrigade, aanwezig. Het lijkt erop dat de manier van vakgerichte PR begint te werken en de beurs dus steeds meer doel- en vakgericht bezocht wordt.

 

De bezoekers zijn erg tevreden over de vakbeurs. De eerste terugkoppelingen laten zien dat GGP 2018 met een ruime voldoende beoordeeld wordt. Complimenten werden gegeven voor het brede sortiment dat op de beurs te vinden is. Er is veel aandacht voor groen en de planten staan centraal, alles is er te vinden, te zoeken, te vragen en te verkrijgen. Bij de bezoekers scoorde de locatie gemiddeld hoger dan een 8. De beurs zelf scoorde gemiddeld eveneens hoger dan een 8. De catering was hierop een uitzondering; die kreeg dit jaar wél gemiddeld een 7. Vooral de prijzen van de maaltijden werden als te hoog ervaren.

 

Gratis toegang voor vakbezoekers en gratis en voldoende shuttlebussen werden zeer gewaardeerd. Een aantal bezoekers deed de suggestie om ook het parkeren gratis te maken.

 

Deelnemers

Dit jaar deden er 270 deelnemers mee aan GGP. Deze deelnemers waren afkomstig uit verschillende landen; er was een stijging van 40% anderstalige deelnemers. 22% van de deelnemers stond in groepsverband.

 

De eerste resultaten van de enquête onder de deelnemers laten zien dat ook zij erg tevreden zijn over de 28e editie. Hieruit komt met name naar voren dat de kwaliteit van de bezoekers, de gastvrijheid van de beurs, de promotie rondom de beurs en het thema hoog scoren. 84% van de respondenten geeft aan in 2019 weer deel te willen nemen, 51% daarvan vraagt informatie over de Voorjaarsbeurs. 10% slaat deze vraag over en zegt daarmee geen 'ja' of 'nee' op deze vraag.

 

Er is ook waardering voor de vernieuwde opzet van de opening, die bestond uit een combinatie van korte films, een beperkt aantal sprekers en een uitgebreid ontbijt. Tijdens dit ontbijt werden ook de prijswinnaars van de awards bekend gemaakt.


016 sfeer kopie.jpg
Download onze app