Parking P1 bezoekers:
Meirseweg 54, 4881 MJ Zundert (NL)

Internationale vakbeurs voor de boomkwekerij

Nieuws

Tevredenheid over samenwerking sfeervolle voorjaarsbeurzen


Op 16 en 17 januari werden voorjaarsbeurzen in Haaren, Best en Zundert georganiseerd. Het ging om Groenbeurs Haaren, Groenbeurs Brabant en de Voorjaarsbeurs van GrootGroenPlus. Deze beurzen werken sinds 2017 samen, om inkopers zo de kans te geven om in één keer hun inkopen in het zuiden van Nederland te doen. De drie beurzen zijn goed verlopen. 

 

Tevredenheid heerst

Bij Groenbeurs Brabant overheerst vooral een tevreden gevoel. Deze beurs werd op een nieuwe locatie in Best georganiseerd en daarop kwamen veel positieve reacties. Het aantal bezoekers is flink gestegen, met maar liefst 41,25 procent. De deelnemers waren hier uiteraard ook erg blij mee. Het laat zien dat de inspanningen van het afgelopen jaar hun vruchten afwerpen. 

 

Groenbeurs Haaren bemerkte ook veel waardering van deelnemers en bezoekers. De gemoedelijke sfeer viel op, evenals het stijgende aantal bezoekers (15%) op met name de tweede dag. 

 

Samenwerking werkt

Op alle beurzen was duidelijk dat de samenwerking werkt. De meeste bezoekers van de GGP Voorjaarsbeurs waren net in Haaren en/of Best geweest, of gingen daar nog naar toe. Het aantal bezoekers in Zundert steeg ook. Op de eerste dag met maar liefst 35 procent en op de tweede dag met 15 procent. Het was pas de tweede editie en de focus zal voor 2020 wederom liggen op meer deelnemers en meer bezoekers. De voorjaarsbeurzen willen samen een vaste plek in de agenda van inkopers veroveren.

 

Alle beurzen trokken naast Nederlandse en Belgische inkopers ook Duitse, Engelse, Franse en Poolse kopers. De deelnemers zijn over het algemeen positief over de resultaten. Daarnaast wisten ook diverse tuincentra de beurzen goed te vinden.

 

Wie de bovengenoemde drie voorjaarsbeurzen gemist heeft, is aanstaande zondag en maandag van harte welkom bij de vierde partner van het samenwerkingsverband: TreeVention. Deze beurs wordt op 20 en 21 januari op het Flora Trade Parc in Venlo gehouden.


Frank - jpeg.jpg
Download onze app