Internationale vakbeurs voor de boomkwekerij

Nieuws

EPS ondersteunt het collectief van voorjaarsbeurzen ook in 2020!


De geslaagde en goede samenwerking van de vier Zuid-Nederlandse inkoopbeurzen heeft ertoe geleid dat Stichting European Plant Support (EPS) heeft besloten om dit voorjaarsinitiatief ook in 2020 financieel te ondersteunen. 

 

De voorjaarsbeurzen Groenbeurs Haaren, Groenbeurs Brabant (Best), TreeVention (Venlo) en Vakbeurs GrootGroenPlus (Zundert) werkten de afgelopen twee jaren op het gebied van PR samen. Sinds 2018 bieden deze verkoopbeurzen in januari gezamenlijk (inter)nationale inkopers de kans om in slechts een paar dagen tijd hun volledig sortiment strategisch in te kopen. Door zich samen in te zetten voor de PR, kon het totale beschikbare budget worden vergroot en effectief worden ingezet, dit om zoveel mogelijk promotie te maken.

 

De samenwerking blijkt een succes. Bezoekers van de voorjaarsbeurzen bezoeken veelal meerdere voorjaarsbeurzen en zeker vanuit het buitenland is er extra aandacht gekomen. De focus van de beurzen ligt vooral op in- en verkoop, laagdrempeligheid en de promotie van de eigen regio’s.

 

In 2020 zijn de beurzen in Best (14eeditie), Haaren (15eeditie) en Zundert (3eeditie) op 22 en 23 januari en in Venlo (6eeditie) op 26 en 27 januari.

 

Taak voor regio Zundert

In 2020 wordt in januari de derde editie van de voorjaarsbeurs van GrootGroenPlus gehouden; hiermee is het de laatste editie in een driejarige pilot, die is opgezet vanwege vraag vanuit de markt. Deze beurs in januari kan met name extra deelnemers gebruiken vanuit Zundert; een groei is nodig om de regio op een aantrekkelijke manier te vertegenwoordigen en de beurs interessant te houden voor de inkopers. 

 

Het effect van deelname van meer Zundertse bedrijven is tweeledig: aan de ene kant komen inkopers meer te weten over de mogelijkheden die Zundert biedt op het gebied van kwaliteit, hoeveelheid en sortiment. Aan de andere kant wordt het Zundertse ook door de gehele overkoepeling onder de aandacht gebracht en vice versa. Het is zonde om deze kans te laten liggen; de wereld vraagt om vergroening en kwekers bieden hiervoor de oplossing. Als de producenten hier zelf van doordrongen raken, lukt het hen ook beter om die boodschap uit te dragen. En dat is belangrijk, zeker in een tijd waarin de potentie van deze sector enorm is. Tijdens de 29enajaarseditie van GrootGroenPlus, traditiegetrouw een relatiebeurs, die gehouden wordt van 2 t/m 4 oktober zal deze overkoepeling van de Zuid-Nederlandse voorjaarsbeurzen zeker een podium geboden worden.

 

Kansen voor versterking collectief

De samenwerking tussen de vier voorjaarsbeurzen verloopt al zeer goed, maar biedt nog steeds kansen voor uitbreidingen. Onlangs hebben vertegenwoordigers van de verschillende beurzen elkaar opgezocht, om in alle openheid de doeltreffendheid en verbeterpunten te bespreken. Regelmatig overleg dient steeds als uitgangspunt om de eerstvolgende edities breder uit te dragen. De financiële impuls die stichting EPS voor het derde jaar op rij verstrekt, is dan ook absoluut een extra steun in de rug voor de verdere ontwikkeling van deze overkoepeling.


logo voorjaarsbeurzen met beurslogos - RGB.jpg
Download onze app