Internationale vakbeurs voor de boomkwekerij

Nieuwigheden 2022

2022

Download Juryrapport 2022


2021

Download Juryrapport 2021

 

2020

 

Download Juryrapport 2020

 

Gezien het grote belang van veldkeuringen die gekoppeld kunnen worden aan tentoonstellingskeuringen, reikt GGP een veldkeuring als extra prijs uit aan een medaillewinnaar. In 2020 werd deze extra prijs toegekend aan medaillewinnaar Sierteeltkwekerij Kools met de Cryptomeria japonica ‘Kyara Gold’. 

 2019

 

Download Juryrapport 2019

 

 

Keuringscommissie KVBC

Een van de belangrijkste werkzaamheden van de KVBC is het keuren van planten. De wereldwijde bekendheid van de keuringscommissie is vooral te danken aan de objectiviteit van deze commissie. De leden van de keuringscommissie (± 60) doen dit werk geheel belangeloos. De keuringscommissie werd opgericht in 1895 en is daarmee dus meer dan 120 jaar oud. Allereerst beperkte men zich tot het keuren van nieuwe gewassen, zowel in het veld als op door de KVBC georganiseerde tentoonstellingen. Later, omstreeks 1930, werd ook begonnen met het keuren van sortimenten, de zgn. sterrenkeuringen.

 

Tijdens GrootGroenPlus keurt de keuringscommissie de door deelnemers aangeboden nieuwigheden. Deze keuringen zijn weliswaar een momentopname maar geven toch een goed beeld van de potentiële waarde van nieuwe cultivars. De bekroning vindt plaats in de vorm van medaillecertificaten: brons, zilver of goud. Als vervolg op de keuringen tijdens GrootGroenPlus is het aan te bevelen de nieuwigheden aan te melden voor een veldkeuring. Naast een grondigere beoordeling komt de plant dan ook in aanmerking voor de KVBC-Award. De KVBC-Award is een aanduiding voor topsortiment. De resultaten van de keuringen worden jaarlijks gepubliceerd in het jaarboek Dendroflora. Naast de keuringsresultaten worden hierin diverse andere sortimentsartikelen gepubliceerd.

 

Behalve het keuren en publiceren, heeft de KVBC nog andere activiteiten onder haar hoede, zoals de Nederlandse Plantencollecties. Voor meer informatie over de KVBC en haar activiteiten nodigen wij u uit om te kijken op onze website: www.kvbc.nl.

 

Nieuwigheden op GrootGroenPlus

Tijdens GrootGroenPlus worden nieuwe gewassen geïntroduceerd. Deze nieuwigheden zijn ingezonden door bedrijven uit binnen- en buitenland. Tijdens de beurs keurt de KVBC deze planten. 

De nieuwigheden worden dinsdag voorafgaand aan de beurs getoetst en tijdens het openingsontbijt maakt voorzitter Helma van der Louw de verdeling van medailles bekend. Net na de ingang van de beurs zullen de gekeurde nieuwigheden tentoongesteld staan. Elke nieuwigheid zal voorzien zijn van een uitgebreid fact sheet om de pers en bezoekers te informeren. 


De meest recente informatie en details zullen steeds op de beursvloer en via de website en app te volgen zijn. Na de keuringen krijgen diverse medaille winnende nieuwigheden een plaats in Sortimentstuin Harry van de Laar. Meer informatie hierover op www.sortimentstuin.nl

 

 

2018

 

 

2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Download onze app